Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Culturele dag

3 oktober, 11:00 - 16:30

CULTURELE DAG 2019

Zoals gebruikelijk organiseren we in het najaar een culturele dag voor onze leden. Dit jaar vindt de culturele dag plaats op 3 oktober in Het Witte Huis. Het programma voor die dag ziet er als volgt uit

  • 11.00 u: Ontvangst met koffie, thee en een lekkernij.
  • Een bezinning door enkele leden van de KBO.
  • Aansluitend een inleiding door Roselinde van Ravestein en Folkert Soetenga over wat er mogelijk is op het gebied van wooncomfort, woonplezier, veilig wonen en waar je rekening mee moet houden. ( zie hieronder voor meer informatie over dit onderwerp )
  • Soep met stokbrood.
  • Tussen de soep en het hoofdgerecht kunt u genieten van oude foto’s uit Zeeland. Met medewerking van de Heemkundekring tonen wij u gouden bruiloften van weleer.
  • Hoofdgerecht in buffetvorm; allerlei soorten vlees en nog veel méér lekkers!
  • Daarna volgt en optreden van het duo Maestro & Co met het programma Mixed Dubbel: een nostalgische muzikale terugblik op de bevrijding van Nederland en de periode daarna. Na de pauze een greep uit het programma ‘All you need is love’ met muziek vanaf de jaren 60.
  • In de pauze kunnen we genieten van een heerlijk sorbet en een drankje; het is de hele dag vrij drinken.
  • 16.30 u: Afsluiting.

We vragen een bijdrage voor deelname aan de culturele dag van €27,50 per persoon. Opgave gebeurt door overmaking van het deelnamegeld op de rekening van de KBO: NL31RABO0159504066. Gelieve bij aanmelding naast uw naam en adres óók aan te geven dat het de culturele dag 2019 betreft. Aanmelden graag vóór 28 september. Als u vervoersproblemen hebt, neemt u dan contact op met het bestuur.

De lezing zal Rosalinde van Ravenstein samen verzorgen met Folkert Soetenga, woonconsulent en collega bij Medior Nu, Senior Later. Folkert is gespecialiseerd in de fysieke en technologische aspecten van comfortabel en veilig wonen, en Rosalinde is  gespecialiseerd in de zachte kanten van woonplezier (sociale aspecten, samenkracht en zingeving). Tijdens de lezing informeren wij wat er kan op het gebied van wooncomfort en woonplezier, waar je rekening mee moet houden en vooral wat mensen zelf kunnen doen. Daarbij is ons doel om de lezing zo interactief mogelijk te maken, zodat mensen ook door elkaar geïnspireerd kunnen worden.

MEDIOR NU – SENIOR LATER
Sinds de invoering van WMO 2015 legt de overheid sterk de nadruk op het zelf oplossend vermogen van inwoners. Meer eigen regie en meer eigen verantwoordelijkheid is gevraagd. Alleen als daar aan voldaan wordt kunnen medioren en senioren zolang mogelijk comfortabel en veilig in hun eigen woning kunnen blijven wonen.
Aanpassingen aan woningen, technologie in de woning en goede voorzieningen en ondersteuning in en om de woning dragen hiertoe bij.
Maar zo wordt nog niet aan alle voorwaarden voldaan. Het is belangrijk om breed te kijken naar het ouder worden. Naast de materiële situatie, spelen ook lichaam & geest, sociale redzaamheid & participatie, tijdsbesteding en zingeving een rol bij langer zelfstandig, comfortabel en veilig thuis wonen.

Medior Nu – Senior Later motiveert, informeert en assisteert vanuit deze integrale benadering. Daarbij richten we ons op het optimaliseren van de woon- en leefomstandigheden, waarin persoonlijk welbevinden, sociale aspecten en zingeving belangrijke uitgangspunten zijn. Dit zowel voor huurders als bezitters van koopwoningen.

Aan vullende informatie betreffende de CULTURELE DAG. 

Al jarenlang een vast programmaonderdeel van de KBO: de Culturele Dag. Een dag met bezinning, informatie, ontspanning, lekker eten én een drankje op de koop toe. Dat gaat er wel in! Roselinde van Ravestein en Folkert Soetenga zullen ons informeren over wat er mogelijk is op het gebied van wooncomfort, woonplezier en veilig wonen. Dankzij medewerking van de Heemkundevereniging kunnen we tussen de soep en de piepers kijken naar gouden bruidsparen van weleer. Het duo Maestro & Co komt ons trakteren op een dubbel programma: een nostalgische muzikale terugblik op de bevrijding van Nederland én een greep uit het programma All you need is love met muziek vanaf de jaren zestig. Het belooft een zeer gevarieerd programma te worden, waarvoor we onze leden graag uitnodigen. Op 3 oktober is het te doen in Het Witte Huis en de aanvang is om 11.00 uur. Uit ervaring weten we dat sommige mensen er graag vroeg bij zijn om verzekerd te zijn van een mooi plaatsje. Om wachten voor een gesloten deur te voorkomen vermelden we uitdrukkelijk dat de zaal pas om half elf open gaat!!

 

 

Gegevens

Datum:
3 oktober
Tijd:
11:00 - 16:30

Locatie

Het Witte Huis

Organisator

Riet Daverveld