Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Natuurwandeling

23 oktober, 13:30 - 16:00

Gratis

Wandelen op de wijstgronden

 

Op woensdag 23 oktober gaan we een interessante wandeling maken op de wijstgronden nabij het Loo en Bedaf. We starten om 13.30 uur vanaf het nieuw aangelegde parkeerterrein aan de Schansweg. Hoe komt u daar? Vanuit Uden onder de A50 door richting Vorstenbosch. Bij de Vrije Teugel richting De Pier (Schansweg). Na plm. 200 m. rechts is het parkeerterrein. Samen fietsen? Om 13.00 uur vertrekken we vanaf De Pannekoekenbakker aan de Udenseweg in Zeeland.

We wandelen aan de rand van het Sint Annabos en lopen door een zeer bijzonder stukje natuur. De laatste twee jaren is dit unieke natuurgebied uitgebreid en deels opnieuw ingericht. Halverwege de route, die ongeveer 3 km lang is, wandelen we over het meest drassige deel, dwars over de Peelrandbreuk, maar we houden wel droge voeten! We wandelen namelijk over een knuppelbrug van plm. 125 m. Deze brug is onlangs aangelegd. Ook al gebruiken we de knuppelbrug: stevige schoenen zijn zeer wenselijk!

Zoals altijd wordt ook deze wandeling verzorgd door Mieke van Gerwen. De vaste deelnemers weten dat Mieke zorgt voor GLL, dat wil zeggen: het is altijd gezellig, leuk én leerzaam.  Het aantal liefhebbers voor de wandeling blijft daardoor groeien, reden waarom Mieke een extra gids inschakelt. Corrie van de Broek, een pas geslaagde IVN-natuurgids, zal samen met Mieke de wandeling in goede banen leiden. Beide dames hebben er zin in en wij ook!

Na afloop van de wandeling kunnen we in De Pier terecht voor een kopje koffie of thee, aangeboden door de KBO. Het belooft weer een fijne wandelmiddag te worden. DOE MEE!!

 

 

Gegevens

Datum:
23 oktober
Tijd:
13:30 - 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Bedaf

Organisator

Antoinet