Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Museum Krona gaat niet door.

16 november, 14:00 - 17:00

Vrijheid & Verwarring. Kloosterleven in de jaren ’60.
Onder deze titel organiseert Museum Krona (het voormalige museum voor religieuze kunst) in Uden een tentoonstelling die duurt van 7 november 2021 t/m 6 maart 2022.
Van binnenuit (Tweede Vaticaans Concilie) en van buitenaf kwam er zestig jaar geleden een ongekende beweging op gang, die het religieuze leven in Brabant ingrijpend heeft veranderd. Kloosterlingen werden aangespoord om hun leven bij de tijd te brengen.
Denk aan het vieren van de liturgie in de volkstaal, de priester niet vóór maar achter het altaar, het vervangen van habijten door eigentijdse kleding, enz. De tentoonstelling toont de omwenteling in kerken en kloosters van zowel contemplatieve als actieve ordes. Met de vernieuwing kwam ook een einde aan het werk van duizenden missionarissen. Waar in de 19een 20e eeuw paters, broeders en zusters naar bv. Afrika, Indonesië en Zuid-Amerika trokken, komen nu werkzoekenden, vluchtelingen en zelfs religieuzen naar Brabant. Juist samen met deze groep nieuwe Nederlanders is de tentoonstelling met materiaal uit de missies samengesteld en voorzien van hun kijk hierop.
De KBO gaat op 16 november naar deze tentoonstelling. Samenkomst bij het museum op 14.00 uur.
De entree bedraagt €9,- inclusief een rondleiding met gids.
Betaling bij binnenkomst (niet als u een museumjaarkaart bezit).
Opgeven bij Antoinet van Schooten (Manegestraat 3, tel. 0486-451656, antoinetvanschooten@gmail.com).

Gegevens

Datum:
16 november
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Antoinet van Schooten

Locatie

Museum Krona in Uden
Veghelsedijk 26
Uden,
+ Google Maps